Még a kétezres évek elején találtuk ki Gáborral, a férjemmel, hogy jó lenne építeni egy főzdét – mondja Ombodi Holecz Kata, a Servus Pálinka ügyvezető igazgatója - és amit az ember nagyon akar, azt előbb, vagy utóbb el fogja érni. Természetesen csak akkor, ha nem mond le az álmairól. Mi mindig a saját erőnkből, és akaratunkból teremtettünk magunk köré mindent!
A Servus Pálinka üzemének építése zöldmezős beruházásként indult. Kiskunmajsán találták meg azt az összefüggő területet, ahol megkezdték a pálinkafőzde építését. 2010-ben fejeződött be az üzem építése, és ebben az évben már készen voltak az első pálinkáik. Sajnos az eladás nem ment, az arculat még nagyon kezdetleges volt. Komoly deisgn-t kellett kitalálni. Kata úgy meséli, hogy abban az időben éjszaka is kattogott az agyuk, hogy a kiváló minőségű Servus Pálinka arculatában is tükrözze a palackok belső értékeit. Negyven és ötvenegy fokos pálinkákból áll a szortiment.
Folyamatosan újítgatunk, hiszen fontos, hogy kifogástalan legyen a csomagolás is, a magas minőség mellett. A letisztult desing-on most már a gyümölcsök is megjelennek – ezt kifejezetten a vásárlók kérésére raktuk rá!- forgatjuk a fekete Servus pálinkás palackot Katával. Szenvedélyes alma, Harapós szilva, Nyarat idéző barack, Királynői ágyas alma-, a Servus pálinkák már a nevükben csábítóak.
Ma már több száz kiskereskedelmi egység, több neves nagykereskedelem, és a CBA Gourmet egyes polcain is megtalálhatják a Servus Pálinkákat.
A kiskunmajsai főzdében az üstöket a megépítéskor még gázzal melegítették, de Vízhányó Lajos főzdemester érkezésével a technológia, és a fűtési rendszer is átalakult. Lajos azt mondja, hogy azért volt szükség a fatüzelésre való átváltásra, mert az eredeti technológiát nem lehetett gazdaságosan üzemeltetni.
A kereskedelmi tételek mellett, a környékbeli gyümölcsgazdák, pálinkaszeretők számára bérfőzést is vállalnak. Vízhányó Lajos azt mondja, ha egy bérfőzető vendégük alacsony minőségű cefrével állít be, arra kéri, hogy legközelebb hozza be a gyümölcsöt, és segítenek a cefrézésben annak érdekében, hogy a legtöbbet ki tudják hozni az adott gyümölcsből, az adott fajtából. Irányított erjesztéssel készülnek a Servus cefrék, és egy egyedi tervezésű, aromatornyos technológia a lepárlás alapja. Amikor találkoztunk Lajossal Kiskunmajsán, az 1000 literes üstben éppen pálinka fortyogott. A főzőmester úgy fogalmaz, hogy egy illatosabb gyümölcsnél, ha kierjed a cefre, minél hamarabb le kell párolni. Egy faeper az alacsony szesz és savtartalma miatt, amint kiforr, azonnal lefőzésre kerül. Kereskedelmi és bérfőzés is van, de a Servus pálinka - a kereskedelmi főzés - minden esetben elsőbbséget élvez.
Kiskunmajsán rengeteg a gyümölcs, a környék adottságai, a napsütéses órák magas száma kiváló minőségű gyümölcsök termesztését alapozzák meg. Jó a kapcsolatuk a gyümölcstermelőkkel, Lajos azt mondja, vagy a gyümölcs talál meg bennünket, vagy mi találjuk meg a gyümölcsöket. Mindig igyekszünk a legjobb minőségű alapanyagot a legjobb áron beszerezni.
Készítenek ágyas Servus pálinkákat is, de kizárólag aszalt gyümölcsön ágyaznak, mert a friss gyümölccsel ellentétben az aszalt gyümölcsökkel való munka nem okoz akkora ingadozást a pálinkák szesztartalmában. Igyekeznek annyi pálinkát készíteni, amennyire fogyasztói igények jelentkeznek, de természetesen mindig van tartalék. A 2013-as ágyas eper pálinka például, számomra egy igazi pálinka-kompozíció volt.
Egyre több a megrendelésünk – mondja büszkén Kata – a célunk, hogy a pálinkáinkat befuttassuk a piacvezető magyar prémium pálinkák közé. A közeljövőben terveink között szerepel a teljes országos hálózat kiépítése . Egyenlőre fő rendelési területünk Budapest és környéke, de sok vidéki nagykereskedésnek is szállítunk. Egy igazi Servus brand-et szeretnénk kiépíteni. Termékeink felsőkategóriásak, áraink ehhez mérten alacsonyak, mert célunk, hogy minél többen megszeressék termékeinket, és minél több ember számára tudjuk elérhető áron kínálni.
A pálinka mellett szeszesitalgyártás gondolatával is foglalkoznak, illetve nyáron legyártják a Servus vodkát, amelyet rengeteg kísérletezés, és mintafőzés előzött meg. Természetesen szintén magas minőségű ital kibocsátása a cél. Egyre több az érdeklődés külföldről, Kanadából és New Yorkból is keresték már meg a Servus ügyvezetőjét.
Lesz kóser pálinkánk is!!!!! Hamarosan meg tudom neked mutatni a kóser pálinkás üvegeinket!- mondta Kata izgatottan a telefonban. Hónapok óta alakul egy kapcsolatunk Izraelben. Pálinkás céget kerestek, akik alkalmasak kóser pálinka gyártására. A több hónapos tárgyalás következménye az lett, hogy a napokban Izraelből Deutch Rabbi, a látogatásával tisztelt meg bennünket, hogy megnézze a pálinkakészítés folyamatát, az üzem tisztaságát, és a pálinka minőségét. A több mint féléves munka meghozta a gyümölcsét.
Vízhányó Lajos főzdevezető, és Ombodi Gábor tulajdonosok, nagy örömmel és tisztelettel vezették végig a rabbit a főzdén. Megnézte az üstöt, megkóstolta a pálinkákat, és mindent tökéletesnek talált az induláshoz. Deutch Rabbi örült, hogy egy családias hangulatú üzembe érkezett.
Már szóban meg is kapták az engedélyt a kóser pálinka gyártására. A rabbi célja az, hogy a pálinkák az izraeli kóser bolthálózatok polcaira is bekerüljenek. De nem csak pálinkát, hanem vodkát is kérnek majd a kiskunmajsai főzdéből. Az egyezség értelmében, a húsvéti időszak a Pészah kivételével (természetesen folyamatos felügyelettel) a főzde egész évben jogosítványt kapott a kóser pálinkák készítésére. Izgatottan várják a kóser minősítést.
Kata végezetül azt mondja, hogy imádja a pálinkák illatát, hosszú percekig tud szaglászni egy-egy tételt. Gondolkoznak pálinkás csokoládék készítésében is, belga tej,-ét, és fehér csokiból, benne Servus ágyas pálinkával. A desszertek egyébként is a szíve csücskei, hiszen néhány éve beleszerelmesedett a tortakészítésbe. Amíg más egy pálinkával a kezében kapcsolódik ki, addig ő egy tortát süt...(mondjuk egy truffel tortát – hiszen a truffel tortájára eddig a legbüszkébb.)
Összejövetelekre, romantikához , csak úgy – teremts alkalmat és végül ÉLD ÁT A TALÁLKOZÁST! Servus™ pálinka.