epalinka

Utolsó kommentek:

O.Ádám 2017.12.28. 15:57:53

Nem olyan meglepő a második hely, az egy hiánypótló írás. A fahordós érlelés működése és igazi haszna nemcsak a laikusok közt, hanem gyakran a pálinkaszakmában is ködös terület. A magyar weben eddig talán csak egyetlen másik érdemi írást láttam a témában, szóval nem csoda, ha sokan megosztották.

Bejegyzés: e-Pálinka Toplista 2017

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2016.11.07. 14:33:05

Kedves Miklós! Értem szerény, és szakmai szavait, mondatait, de némi pontosítást engedjen meg. A minőségi, korszerű pálinkafőzést a Zwack kezdte 1997-ben, akkor került be az országba -elsőként- a komplex újszerű, oszlopos technológia, a zárt, és irányított erjesztés, stb. Ez történelmi tény, ez így korrekt! A másik észrevételem az inkább kérdés...nevezetesen, a hordós érlelés fizikája, kémiája ismert, azt viszont nem pontosan értem, hogy az esetlegesen magasabb réztartalom csökkenés - az érlelés fázisában- milyen folyamat eredménye?

Bejegyzés: Soha még ilyen pálinkafőző rendszerrel nem találkoztam! Látogatás Vigántpetenden a Petendi Pálinkaházban, a Fülig Jimmy pálinkák otthonában
süti beállítások módosítása