epalinka

e-Pálinka Toplista 2017

2017. december 28. - Szabados János

Kedves e-pálinka barátok, hasonlóan a tavalyi év végéhez, az idén is megosztom az abszolút toplistát az e-Pálinka blogon megjelent cikkeim nézettsége alapján.

epalinkamap_1.jpg

Az e-Pálinka Facebook oldal és epalinka.blog.hu oldalakat 2015 októberében indítottam azzal a céllal, hogy a pálinka kedvelőkkel megismertessük hazánk pálinkáit. Ha egy pálinka szakboltban, vagy egy pálinkákkal teli polc előtt találjuk magunkat, az e-pálinkán olvasottak kapaszkodót, támpontot adjanak az adott palack pálinka megvásárlásához.

A blog indulása óta csaknem negyvenezerszer töltötték le az egyes cikkeket, illetve az e-Pálinka Facebook oldala immáron átlépte a hatszáz kedvelőt. Ezúton szeretnék ezért köszönetet mondani abban a reményben, hogy hasznos és kellemes olvasnivalót találtatok itt. Titokban, abban is reménykedem, hogy sokatoknak tényleg segített a választásban egy-egy pálinkaház-látogatásról olvasott cikkem.

Továbbra is azt tervezem, hogy folytatom a magyarországi pálinkaházak bemutatását, természetesen a pálinkaházak támogatásával, ugyanis a cikkek megjelenéséhez a pálinkaházak adtak igazán nagy segítséget. Köszönöm a közreműködést mindenkinek!

Nos, szívesen veszem az észrevételeiteket az eddig tapasztaltakkal kapcsolatban, illetve a javaslataitokat a jövőre nézve!

Köszönöm, és Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, egészségetekre!

… és akkor jöjjön az összesített e-Pálinka TOP 10!

A 10. helyezett Panyola, a Panyolai Szilvórium. Nagy élmény volt azon a szép nyári reggelen a három folyó által határolt barátságos környezetben a pálinkáról beszélgetni.

A 9. a Zsindelyes Tanya. Ami azért is különleges a főzdék között számomra, mert első találkozásom – egy egész más okból kifolyólag – a prémium pálinkákkal a Zsindelyes volt, így tavaly júliusban már régi ismerősként látogattam meg őket.

A 8. a Bánki Pálinkaház, ahol szintén személyes a kötődésem, hiszen a pálinkafőzde egyik főzőmestere főiskolai csoporttársam volt. Nagyon jókat kóstoltunk, és Dániel édesanyja igen finom vendégváró falatokkal készült. Éppen a napokban, a televízióban az egyik gasztro-műsorban láttam őket viszont, jó volt látni újra a főzdét és azt a nagy elhivatottságot, ahogy ők a pálinkára tekintenek.

A hetedik Pavlicsek Csaba és a Pavlinkárium, akivel szintén együtt koptattuk a Corvinus padjait, sorra nyeri az elismeréseket a pálinkacsodáival, magától volt értetődő a számomra, hogy ővele is szükségszerű megismerkedni az e-Pálinka olvasóinak.

A hatodik a Petendi Pálinkaház, a Fülig Jimmy pálinkák szülőhazája, Vigántpetenden. Miklós és a párja egy olyan főzdét építettek, amilyenről addig nem is hallottam. Vegyész házaspár révén megalkották a lepárló berendezést, amely az országban egyedülálló és egyetlen másik főzde berendezésével sem hasonlítható össze. Hosszú órákon keresztül beszélgettünk akkor Vigántpetenden a pálinkáról, a lepárlásról és a pálinka jövőjéről. Ha a barátok születésnapját ünnepeljük, akkor ajándékként az első ötletek között mindig ott egy palack Fülig Jimmy.

Az ötödik egy aprócska bérfőzde Alsópetényben, ahol Kosztolink János főzőmester egy igazi pálinkafőzdébe való vendégváróval lepett meg a Szent Miklós Pálinkaházban.

A negyedik az Anemona Pálinkaház Dunaalmáson. Szilárddal, a főzőmesterrel szuper délelőttöt töltöttünk együtt és beszélgettünk, kóstolgattunk. A kedvencem az a bérfőzetőjük, aki rendszerint úgy jön bér főzetni, hogy meg is várja a cefréje lefőzését. Amíg az üst dolgozik, a szomszédos étteremben jóízűen egy birkapörköltet is elfogyaszt. Arra is volt már példa, hogy az erős ebéd után el is szenderedett a várakozás közben.

A harmadik az a Cruxx Gemina, akiknek a pálinkái négy Michelin csillagos étteremben is szerepelnek az itallapon. Igazi különlegességek a pálinkáik és felhívom a figyelmet a gyümölcsboraikra, amelyekkel szintén könnyen sikert arathatunk a baráti társaságban.

Érdekes módon a második helyen a Csendes Zsolttal folytatott beszélgetésem áll. A második legolvasottabb blogbejegyzés a pálinkák fahordós érleléséről szól, amelyet még a blog indulásakor, az előző év márciusában írtam.

És az első, torony magasan, a legolvasottabb e-Pálinka cikk, a Harmatrázó Pálinkaház Berkes Gézával. Mindenkinek kívánom, aki még nem ismeri Gézát személyesen, hogy keresse meg az alkalmat, hogy találkozzon vele! A kedvencem tőle, amikor a gyümölcsökről beszélt, így hangzik:  „A gyümölcsöket megismerni nagyon nagy flash!” 

Köszönöm mindenkinek, aki eddig velem tartott, és így az év búcsúztatásaképpen, mintegy újévi fogadalom, megígérem, hogy továbbra folytatom, amit elkezdtem.

Koccintok veletek egy Szigetköz Lelke Géza bácsi sorozattal, egy Gusto birskörtével és az én személyes kedvencemmel, a Bársonybirssel Árpádéktól!

BOÚJÉVKÍ!

[BO]ldog [ÚJ] [ÉV]et [KÍ]vánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://epalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr9013529429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évadzáró bumm a fejbe 2018.01.02. 10:13:58

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Heti sajtó címszó alatt 52 héten át gyűjtöttem, ki mit hord össze a magyar sajtóban és blogszférában, minek köze van az alkoholhoz. Nekem hasznos volt, és főleg melós, egy csöppnyit lefáradtam. A St...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O.Ádám 2017.12.28. 15:57:53

Nem olyan meglepő a második hely, az egy hiánypótló írás. A fahordós érlelés működése és igazi haszna nemcsak a laikusok közt, hanem gyakran a pálinkaszakmában is ködös terület. A magyar weben eddig talán csak egyetlen másik érdemi írást láttam a témában, szóval nem csoda, ha sokan megosztották.
süti beállítások módosítása