epalinka

Szakmai jó tanácsok, cefrézés, pálinkák, likőrök

2018. október 17. - Szabados János

Biztosan sokan tudják, tudjátok, hogy 2016-ban végeztem a Corvinus Egyetemen, mint Pálinkamester. Az e-Pálinka blog és Facebook oldal elindulása onnan datálódik, hiszen a diplomamunkámban írtam először az e-Pálinkáról.

Ebben a közel három évben azon dolgozom, hogy megosszam a tapasztalataimat önökkel, veletek. Az alapötletem egy tanácstalan pálinkakedvelő, aki a különböző gyártók által kínált pálinkás polc előtt áll és azon gondolkodik, vajon melyik palack pálinkát vásárolja meg a közelgő baráti összejövetelre, vagy az unokahúga születésnapjára. Azért kezdtem el feltérképezni hazánk pálinkafőzdéit, hogy a tapasztalataimmal, a pálinkafőzdék és főzőmesterek megismerésével, egy-egy sztorival hozzásegítsem a döntéshez a nagyáruház, vagy pálinkaszaküzlet polcai előtt álló, hozzám hasonló pálinkakedvelőket.

Büszkeséggel tölt el, hogy az év elejétől a Palinka.hu oldallal közösen, blog bejegyzéseimmel hozzájárulhatok a pálinkáink további népszerűsítéséhez. Tulajdonképpen a mai cikkem célja is az, hogy megosszam az eddig írásaimat a pálinka világából az e-Pálinka olvasóival, a kedves és tisztelt olvasóimmal.

A Palinka.hu blog hasábján a Palinka.hu segítségével az egyes pálinkák készítéséről írok nemcsak a szakmának, hanem leginkább azoknak a kísérletező kedvű ismerős és ismeretlen társaimnak, akik nekifutnak az első cefre elkészítésének. Azt remélem, hogy ezekkel a cikkekkel is hozzájárulhatok ahhoz, hogy kiváló pálinkák készüljenek és élmény legyen a közös pálinkázás!

És akkor jöjjön, íme, az eddigi írásaim a Palinka.hu oldalról, amelyek megírásában Pavlicsek Csaba, az év magánfőzője szakmailag nagyon sokat segített, köszönet érte Csabi!

Sok kellemes percet kívánok az olvasgatáshoz!

Cefre készítése

Málna Pálinka

Körte Pálinka

Meggy Pálinka

Birs Pálinka

Mézes likőr

Ágyas Pálinka

Szilva Pálinka

Törköly és Szőlő Pálinka

Barack Pálinka

Bodza Pálinka

Dió és máklikőr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr7714306939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása